Septic tank & IBA systeem

Een septic tank of IBA systeem laten aanleggen voor uw huishouden, kantoorgebouw of camping? Voor het plaatsen of aanleggen van een septic tank of IBA systeem bent u bij De Jong Riooltechniek aan het juiste adres. Wij helpen u graag te kijken wat voor u de beste optie is en kunnen u volledig ontzorgen met het aanleggen van een van deze systemen.

Werking IBA systeem

Een IBA-systeem is een systeem dat aangelegd wordt voor het inzamelen en ter plekke, kleinschalig, zuiveren van huishoudelijk afvalwater. IBA staat voor Individuele Behandeling van Afvalwater. Het is als het ware een rioolzuivering in het klein. De systemen worden o.a. toegepast bij woonhuizen, boerderijen, industriële panden in buitengebieden, tuinhuisjes, volkstuinen en overige situaties waar de riolering te ver gelegen is om bijvoorbeeld een drukriool toe te passen. Hierbij gaat het om afvalwater van bijvoorbeeld de keuken, de douche of het toilet. Dit water bevat verschillend organisch materiaal als zwevende stoffen, fosfaat en ammonium. Het IBA-systeem is ontworpen om dit materiaal uit het water te halen. De werking van het IBA-systeem is een biologische en milieuvriendelijke manier van waterzuivering.

Septic tank plaatsen of vervangen

Een septic tank plaatsen? U bij ons ook aan het juiste adres voor het aanleggen van een IBA-systeem. Een septic tank, ook wel septische tank of put genoemd, is een soort put welke voornamelijk zwevende stoffen verwijdert uit het afvalwater. Het maakt deze stoffen vloeibaar. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van in het water opgelost zuurstof. Een septic tank wordt voornamelijk gebruikt voor de zuivering van sanitair afvalwater. Bij grotere septic tanks kan ook huishoudelijk afvalwater gezuiverd worden. De septic tank kan ook wel gezien worden als een rottingsproces, bestaande uit 3 compartimenten. Het onderste compartiment bestaat uit de vaste stoffen, de middelste is vloeibaar en in het bovenste compartiment zitten de drijvende vaste stoffen. Het afvalwater wordt afgevoerd vanuit de middelste laag, zo blijven de vaste stoffen achter in de septic tank.

Septic tank verwijderen

U wilt een septic tank laten verwijderen? Onze specialisten nemen dit graag voor u uit handen. De Jong Riooltechniek kan u compleet ontzorgen tijdens het aanleggen, vervangen of verwijderen en doorverbinden van deze systemen. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie over de systemen en voor advies. Daarnaast kunt u altijd vrijblijvend een offerte opvragen.

IBA systeem prijzen

U kunt voor het vervangen of aanleggen van een IBA-systeem of septic tank vrijblijvend een offerte bij ons opvragen.